Istoric

Compania Moncafe a fost fondat în 1975 de frații Sanpietro, bazându-se pe experiențele lor dobândite în domeniul distribuției și mentenanței espressoarelor de cafea profesioniste. Începutul nu a fost ușor, deși erau entuziasmați în legătură cu noile provocări.

Primulu aparat de prăjit cafea non-industrial a fost cumpărat la mâna a doua și a fost instalat într-o facilitate mică în inima orașului Pulsano, orașul natal a familiei. La început toate etapele procesării au fost făcute manual și cu aparatură mică. Era greu să țină pasul cu companiile gigante dar încet, mulțumită devotamentului față de calitate numărul comenzilor a început să crească substanțial, totodată s-au dobândit mulți clienți din afara țării.

În 1997 s-a făcut un salt înainte în calitate. Familia s-a angajat într-un efort financiar și de producție pentru a satisface nevoile unei pieți schimbătoare permanent, construind o fabrică extrem de modernă, cu o capacitate de producție de înaltă calitate, fiind în stare să răspundă repede comenzilor care veneau din toate colțurile lumii.

În ultimii ani expansiunea nu s-a oprit. Cele două prăjitoare de 120 de kg datând din 97 au fost înlocuite cu aparate ultra moderne de 360 kg automatizate. Fabrica a fost automatizată și computerizată în totalitate cu instalarea unui sistem robotic.

În prezent Moncafe exportă în peste 28 de țări cu cooperarea a multor importatori. La baza acestora stă acel spirit de antreprenor care a condus la nașterea companiei, care a fost înmânat la a doua generație. O pasiune adevărată de familie pentru cafea.